Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Ανοιχτή επιστολή σε γονείς


Αγαπητοί γονείς
Θα ήθελα να σας χαιρετίσω και να συμμεριστώ τις ανησυχίες σας. Όμως πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και αισιόδοξοι. Όλοι μαζί από το σπίτι, με αίσθημα ευθύνης, θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα του κορονοϊού.
Ταυτόχρονα το θέμα της εκπαίδευσης των παιδιών μας θα γίνει προσπάθεια να συνεχιστεί με κάθε πρόσφορο τρόπο.
Στις επόμενες μέρες με τρόπο ο οποίος είναι στη διακριτική ευχέρεια κάθε εκπαιδευτικού, θα γίνει προσπάθεια τηλεκπαίδευσης. Για την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης θα ενημερωθείτε από τους εκπαιδευτικούς των τάξεων και από το σχολείο.
Οι μαθητές πρέπει να εγγραφούν στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) στη διεύθυνση https://register.sch.gr/students/ και να κάνουν εγγραφή.
Θα χρησιμοποιήσουν:
  • τον Αριθμό  Μητρώου Μαθητή, που θα αποσταλεί από τον /τη δάσκαλο/α.
    (Ο αριθμός Μητρώου του μαθητή αναγράφεται και στον έλεγχο προόδου του Α΄Τριμήνου και στον Τίτλο Προόδου, που δίνεται στο τέλος της χρονιάς).
  • το email,  που δήλωσαν στον/στη δάσκαλο/α και το όνομα του γονέα, που χρησιμοποιεί αυτό το email. Στην περίπτωση, που δεν μπορείτε να μπείτε με το όνομα του γονέα που δηλώσατε, δοκιμάστε με το όνομα του άλλου γονέα. Σχετικά με την εγγραφή των μαθητών ισχύει ο Νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2016/679 και ο νόμος 4624/2019. https://register.sch.gr/students/admins/studentsNew.php
  • Οδηγίες: https://register.sch.gr/students/docs20/StudentsRegisterHelp.pdf
Στην προσπάθεια σύνδεσης ίσως διαπιστώσετε και εσείς ότι είναι δύσκολη η πρόσβαση στις υπηρεσίες του ΠΣΔ (sch). Χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί προσπαθούν να συνδεθούν. Χρειάζεται επιμονή και υπομονή.
 Οι εκπαιδευτικοί έχουν ήδη (μετά από πολύ κόπο και αναζήτηση) τα email σας και θα αξιοποιήσει την επικοινωνία ο καθένας με πρόσφορο τρόπο.
Ανακοινώσεις του σχολείου θα διαβάζετε στο ιστολόγιο του σχολείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://5dimkall.blogspot.com/
O στόχος μας είναι να στηρίξουμε τους μαθητές, τις οικογένειες και να επικοινωνήσουμε.
Ας είναι και δικός σας στόχος να στηρίξετε τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και το σχολείο.
Πιστέψτε, ο φόρτος εργασίας του σχολείου είναι αυτή τη στιγμή, τεράστιος.
Όλα θα πάνε καλά όταν ο ένας στηρίζει τον άλλον!
Με εκτίμηση
Χρυσός Δημήτριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να απαντήσετε - σχολιάσετε....

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Εγγραφές Ολοήμερο

                                                              Ανακοίνωση Όσοι γονείς ενδιαφέρονται να παρακολουθήσει το παιδί τους Ολοήμ...