Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ Ή/ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ Ή ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 31.3.2020


Κατ’ εφαρμογή του Νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2016/679 και του νόμου 4624/2019), σας ενημερώνουμε σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας από το Ελληνικό Δημόσιο όπως εκπροσωπείται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ως υπεύθυνο επεξεργασίας. Τα προσωπικά σας δεδομένα (e-mail) αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας από τη σχολική μονάδα λόγω της ιδιότητά σας ως μαθητών ή/και γονέων ή κηδεμόνων και της σχέσης σας με το Ελληνικό Δημόσιο, είναι δε αναγκαία για την εκπλήρωση των σκοπών και υποχρεώσεων του Ελληνικού Δημοσίου, κατά τις κείμενες διατάξεις, για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της εκπαιδευτικής δραστηριότητας κατά την περίοδο εφαρμογής των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού Covid-19 και την απαγόρευση διδασκαλίας με φυσική παρουσία. Επιπλέον, οι μαθητές κατά τη συμμετοχή τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση κοινοποιούν σε συνεργαζόμενους με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων παρόχους υπηρεσιών πληροφορικής και διαδικτυακού χώρου, κατ’ επιλογήν τους, όνομα ή όνομα χρήστη, αποκλειστικά προκειμένου να καταστεί τεχνικά δυνατή η σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία, μέσω της σχετικής πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων, και αποκλειστικά για όσο χρονικό διάστημα ισχύει η ως άνω απαγόρευση, και εν συνεχεία θα διαγραφούν από τους εν λόγω παρόχους. Συστήνεται η σύνδεση των μαθητών μέσω λογισμικού πλοήγησης (browser) (και όχι μέσω εφαρμογής).
Έχετε δικαίωμα να λάβετε επιβεβαίωση για το κατά πόσον ή όχι προσωπικά δεδομένα που σας αφορούν υφίστανται επεξεργασία. Σε περίπτωση που τα προσωπικά σας δεδομένα υφίστανται επεξεργασία, έχετε το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά σας δεδομένα, λήψης αντιγράφου αυτών, διόρθωσης ανακριβειών, συμπλήρωσης ελλιπών προσωπικών δεδομένων, διαγραφής προσωπικών δεδομένων, διακοπής της επεξεργασίας τους, λήψης τους σε δομημένη, κοινώς χρησιμοποιούμενη και αναγνωρίσιμη από μηχανήματα μορφή, διαβίβασής τους σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, χωρίς αντίρρηση από το Ελληνικό Δημόσιο, διαβίβασής τους από το Ελληνικό Δημόσιο σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, εφόσον αυτό είναι τεχνικά εφικτό, υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αντίταξης ανά πάσα στιγμή στην επεξεργασία τους για σκοπούς εμπορικής προώθησης. Υπενθυμίζεται ότι η καταγραφή της εικόνας ή της συνομιλίας άλλου προσώπου χωρίς τη συγκατάθεσή του είναι παράνομη και επισύρει ποινικές, διοικητικές και αστικές κυρώσεις. Ειδικά για τους ανηλίκους απαιτείται και η συγκατάθεση του γονέα ή κηδεμόνα του.
Για οποιαδήποτε απορία έχετε σε σχέση με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από το Ελληνικό Δημόσιο ή/και τα σχετικά δικαιώματά σας, παραμένουμε στη διάθεσή σας (e-mail επικοινωνίας cst@minedu.gov.gr). 

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Ενημέρωση για τα έγγραφα

Αγαπητοί γονείς
Καλησπέρα σας.

Τα έγγραφα που αναρτώνται στις τάξεις από πάνω, έχουν τη δυνατότητα
προβολής και εκτύπωσης. Αν δεν έχετε εκτυπωτή (οι περισσότεροι δεν
έχουν μην ανησυχείτε) διαβάζουν τα παιδιά από το pc, τάμπλετ και γράφουν
τις απαντήσεις σε τετράδιο.
Σας εφιστώ την προσοχή στο εξής: Όταν ανοίγετε το ιστολόγιο (η ελληνική
ονομασία του blog) φαίνεται πάντα πρώτη η τελευταία ανάρτηση. Πρέπει να σύρετε προς τα κάτω να δείτε και τις υπόλοιπες.
Τις αναρτήσεις στο ιστολόγιο τις αναρτώ προσωπικά. Επειδή όμως, η επίσημη σελίδα που χρησιμοποιεί το σχολείο μας - κυρίως - είναι το e class, που προτείνεται από το Υπουργείο,  αναρτώ, για διευκόλυνσή σας ό,τι στείλουν στο email του σχολείου (και
έχουν ήδη αναρτήσει εκεί ) οι εκπαιδευτικοί.

Σας χαιρετώ με εκτίμηση,
Ο Διευθυντής
Χρυσός Δημήτριος

Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Διαχείριση εγγράφων στο eclass του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου

Η ανάρτηση αφορά εκπαιδευτικούς, για να ανεβάζουν τα αρχεία στο e class. Σημειώνεται ότι, αν το e class δεν ανοίξει αμέσως, επιλέγετε στη γραμμή διευθύνσεων το http κτλ όλο να γίνει μπλε και πατάτε enter. Περιμένετε λίγο και δουλεύει σχεδόν πάντα.

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Πώς κάνω εγγραφή σε μάθημα στο e- class


Ενημέρωση για την τηλεκπαίδευση


   Σας καλημερίζω και σας στέλνω τις ευχές μου για υγεία, δύναμη και υπομονή σε σας και στην οικογένειά σας.
   Το σχολείο, στην προσπάθεια τηλεκπαίδευσης θα αξιοποιήσει όποια μορφή επικοινωνίας κρίνει απαραίτητη ο εκπαιδευτικός του κάθε τμήματος (https://eclass.sch.gr  ή  e-me.edu.gr ).Λόγω φόρτου του συστήματος όμως, όπως θα έχετε διαπιστώσει στην προσπάθεια σύνδεσης, αρχικά μπορεί να αξιοποιηθεί και η επικοινωνία μέσω email .
   Μόλις οι μαθητές αποκτήσουν όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης  μπορούν να κάνουν εγγραφή στο μάθημα στην πλατφόρμα, που επέλεξε ο κάθε εκπαιδευτικός.  
   Οι αναρτήσεις είναι δύσκολες λόγω φόρτου και θα χρειαστεί υπομονή.

Ο Διευθυντής
Χρυσός Δημήτριος

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Ανοιχτή επιστολή σε γονείς


Αγαπητοί γονείς
Θα ήθελα να σας χαιρετίσω και να συμμεριστώ τις ανησυχίες σας. Όμως πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και αισιόδοξοι. Όλοι μαζί από το σπίτι, με αίσθημα ευθύνης, θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα του κορονοϊού.
Ταυτόχρονα το θέμα της εκπαίδευσης των παιδιών μας θα γίνει προσπάθεια να συνεχιστεί με κάθε πρόσφορο τρόπο.
Στις επόμενες μέρες με τρόπο ο οποίος είναι στη διακριτική ευχέρεια κάθε εκπαιδευτικού, θα γίνει προσπάθεια τηλεκπαίδευσης. Για την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης θα ενημερωθείτε από τους εκπαιδευτικούς των τάξεων και από το σχολείο.
Οι μαθητές πρέπει να εγγραφούν στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) στη διεύθυνση https://register.sch.gr/students/ και να κάνουν εγγραφή.
Θα χρησιμοποιήσουν:
  • τον Αριθμό  Μητρώου Μαθητή, που θα αποσταλεί από τον /τη δάσκαλο/α.
    (Ο αριθμός Μητρώου του μαθητή αναγράφεται και στον έλεγχο προόδου του Α΄Τριμήνου και στον Τίτλο Προόδου, που δίνεται στο τέλος της χρονιάς).
  • το email,  που δήλωσαν στον/στη δάσκαλο/α και το όνομα του γονέα, που χρησιμοποιεί αυτό το email. Στην περίπτωση, που δεν μπορείτε να μπείτε με το όνομα του γονέα που δηλώσατε, δοκιμάστε με το όνομα του άλλου γονέα. Σχετικά με την εγγραφή των μαθητών ισχύει ο Νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2016/679 και ο νόμος 4624/2019. https://register.sch.gr/students/admins/studentsNew.php
  • Οδηγίες: https://register.sch.gr/students/docs20/StudentsRegisterHelp.pdf
Στην προσπάθεια σύνδεσης ίσως διαπιστώσετε και εσείς ότι είναι δύσκολη η πρόσβαση στις υπηρεσίες του ΠΣΔ (sch). Χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί προσπαθούν να συνδεθούν. Χρειάζεται επιμονή και υπομονή.
 Οι εκπαιδευτικοί έχουν ήδη (μετά από πολύ κόπο και αναζήτηση) τα email σας και θα αξιοποιήσει την επικοινωνία ο καθένας με πρόσφορο τρόπο.
Ανακοινώσεις του σχολείου θα διαβάζετε στο ιστολόγιο του σχολείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://5dimkall.blogspot.com/
O στόχος μας είναι να στηρίξουμε τους μαθητές, τις οικογένειες και να επικοινωνήσουμε.
Ας είναι και δικός σας στόχος να στηρίξετε τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και το σχολείο.
Πιστέψτε, ο φόρτος εργασίας του σχολείου είναι αυτή τη στιγμή, τεράστιος.
Όλα θα πάνε καλά όταν ο ένας στηρίζει τον άλλον!
Με εκτίμηση
Χρυσός Δημήτριος

Εγγραφές Ολοήμερο

                                                              Ανακοίνωση Όσοι γονείς ενδιαφέρονται να παρακολουθήσει το παιδί τους Ολοήμ...